Rytterhelse: Sits og belastningsskader

[+] Når det kommer til hestesporten er fokuset i stor grad på hestens helse, holdbarhet og prestasjon. Men det er også ekstremt viktig å ha fokus på rytterens helse, både i forhold til vår egen holdbarhet – og hestens holdbarhet. Ridning og ikke minst alt arbeidet rundt hesteholdet, kan føre til smerter og skader hos rytteren. Hvilke belastningsskader kan man anse som de vanligste belastningskadene hos rytter?

Denne artikkelen tar for seg – i tekst og bilder – bekkenet, rytterens sete, og hvordan bekkenmekanikken er relevant hos rytteren. Artikkelen beskriver også belastningsskader som kan oppstå av det daglige stallarbeidet relatert til hestehold, samt hvilken effekt dette har på ridningen. Videre skal vi se på belastningsskader som kan oppstå på hesteryggen som et resultat av ukorrekt sits og hvordan dette kan forbedres ved trening.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL – Rytterhelse: Sits og belastningsskader – Hestebiblioteket Equipedia

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) 

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

LES OGSÅ Rytterens sits avgjørende for karakterer i visse øvelser

LES OGSÅ Dårlig tilpasset saler gir ryggsmerter både hos hest og rytter

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Artikler, Hestevelferd og helse

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: