Rytterens sits avgjørende for karakterer i visse øvelser

[+] I dressurridning skal rytteren og hesten utføre en rekke øvelser og således utveksle informasjon ved bruk av rytterens hjelpere. Sammen med hendene og sjenklene, spiller spesielt setet – rytterens bekken, en nøkkelrolle i kommunikasjon med hesten. Hvilken innvirkning har egentlig rytterens sete på hesten?

Skrevet av Jessica Gunnulfsen, Msc.eq.science.

Dressurridning er en populær sport, men det eksisterer desverre lite forskning som omhandler rytterens sits og hvilken effekt den har på hesten. Tidligere studier har forsket på interaksjonen mellom hest og rytter, med fokus på utvalgte kroppssegmenter, mens studier som tar for seg bekkenets påvirkning på hester er mangelfullt. 

Artikkelen tar for seg hvordan rytterens sete innvirker på hesten, hva som er hovedforskjellen mellom hobbyryttere og profesjonelle og hvordan rytterens sete er avgjørende for karakterer i visse øvelser.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL – Rytterens sits avgjørende for karakterer i visse øvelser – Hestebiblioteket Equipedia.no

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening –  alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Stikkord: Setets innvirkning på bevegelsene, profesjonelle ryttere vs hobbyryttere, sits, dressurøvelser, fleksing av hofte hos rytteren, asymmetri hos rytteren og utslag på karakterene i visse dressurøvelser, forskning.

Artikkelen ble publisert første gang 13-03-2016.

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Artikler, Forskning, Trening

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Løsgjørende arbeid – Hva definerer egentlig en løsgjort hest? – Tidsskriftet Sportshest.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: