Home

Nyheter, hestemarked og kunnskap om hest og hestesport.

Sportshest.no ble opprettet i 2012 og er en nettside med fokus på aktuelle tema innenfor hestesport. Vi ønsker å skape en «arena» for dem som er interessert i, driver aktivt med hestesport, eller som har hest og hestesport som næring.

Latest Posts

Røntgenundersøkelse av hovene kan være nyttig for alle hester

Røntgenundersøkelser av hestens hov er svært nyttig for korrekt beskjæring og skoing. Det vil forebygge feilbelastning og halthet, men også kunne optimalisere beskjæring og beslag for bedre prestasjon. Hos en hest med dårlige høver, ubalanserte høver eller unormal vekst, vil røntgenbilder være til hjelp for barfottrimmer eller hovslager i prosessen fram til en frisk hov. 

Toleransevinduet som modell for rytterutvikling

Man snakker ofte om at hester kan være umotiverte, «dumme» og «late» eller «frekke». Hvordan kan vi tolke en slik type atferd hos hesten, og hva er det egentlig som motiverer hestens atferd? Hvordan kan kunnskap om hestens og rytterens reaksjonsmåter hjelpe oss å bli bedre ryttere?

Sandkolikk – et økende problem?

Kolikk er en kjent sykdom for de fleste, og ofte finner man ingen årsak. Sandinnpakning som årsak til kolikk har hittil vært vanligere i mildere land enn i Norge, selv om vi her også ser noen tilfeller hvert år. Men med mildere vintre, er det ikke usannsynlig at antall tilfeller kommer til å øke. Hva bør…

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: