Home

Nyheter, hestemarked og kunnskap om hest og hestesport.

Sportshest.no ble opprettet i 2012 og er en nettside med fokus på aktuelle tema innenfor hestesport. Vi ønsker å skape en «arena» for dem som er interessert i, driver aktivt med hestesport, eller som har hest og hestesport som næring.

Latest Posts

Toleransevinduet som modell for rytterutvikling

Man snakker ofte om at hester kan være umotiverte, «dumme» og «late» eller «frekke». Hvordan kan vi tolke en slik type atferd hos hesten, og hva er det egentlig som motiverer hestens atferd? Hvordan kan kunnskap om hestens og rytterens reaksjonsmåter hjelpe oss å bli bedre ryttere?

Sandkolikk – et økende problem?

Kolikk er en kjent sykdom for de fleste, og ofte finner man ingen årsak. Sandinnpakning som årsak til kolikk har hittil vært vanligere i mildere land enn i Norge, selv om vi her også ser noen tilfeller hvert år. Men med mildere vintre, er det ikke usannsynlig at antall tilfeller kommer til å øke. Hva bør du gjøre for å forebygge sandkolikk?

Seneskader – nye behandlingsmetoder

I hestesporten står skader på sener og ligament for over 40 % av årsakene til at en hest må tas ut av trening. Og avbruddet er ofte langvarig – det kan være snakk om et år, kanskje to. Få en oversikt over nye behandlingsmetoder ved seneskader.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: