Er feltrittshesten din godt nok trent?

[+] Feltritt er kjent som en utfordrende disiplin for både hest og rytter, og antall hester som bortfaller under trening eller konkurranse, såkalt ‘wastage’ er relativt høyt sammenlignet med andre disipliner. En studie fra Nederland har undersøkt verdien av kondisjonstester og årsaken til at hester og ryttere ikke stiller til start.

Skrevet av Jessica Gunnulfsen, MSc.eq.science.

Bakgrunn for studiet

FEIs regelverk presiserer at hyppigheten av konkurranser, samt alle andre mulige faktorer som kan forekomme i et treningsprogram, må undersøkes for å minske skadeomfanget på hesten. Det er videre nødvendig å se nærmere på de faktorene som viser seg å være avgjørende for såkalt wastage, og at ekvipasjer ikke stiller til start. Ved å nøye overvåke kondisjon, treningsmengde og skader hos feltrittshesten, kan man bedre forstå effekten av treningsmetoder og forebygge skader. 

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL – Er feltrittshesten din godt nok trent? – Hestebiblioteket Equipedia.no

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Stikkord: wastage, kondisjonstester, årsaken til at hester og ryttere ikke stiller til start, motoriske skader, undertrente hester, melkesyreterskelen, FEIs regelverk, treningsmetoder, skadeforebygging.

Vi gjør oppmerksom på at artikkelen første gang ble publisert 17-06-2014.

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Artikler, Forskning, Trening

Tags: , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Hestens hov -og benstilling er viktig for hestens holdbarhet – Tidsskriftet Sportshest.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: