10 tips for å bli bedre til å se steg

William Funnell gir 10 gode tips om hvordan man kan bli mer nøyaktig i tilridningen til hinderet og prestere bedre i konkurranse.

1. RYTME: Å holde en jevn rytme og et konsekvent tempo vil gi hesten mulighet til å gjøre sine egne justeringer foran hinderet.

2. BALANSE: Du må lære hesten å galoppere frem av seg selv, slik at du selv kan konsentrere deg om å sitte i balanse frem mot hinderet.

3. RETT HEST: Å se riktig avstand til hinderet blir mye lettere hvis du sørger for at hesten går på en rett linje frem til spranget. Husk derfor å rette opp hesten så tidlig som mulig slik at du har en rett hest i tilridningen.

4. SJENKEL: De eneste gangene du egentlig trenger å bruke press er i avsatsen til hinderet. Hesten skal ”bære” rytteren sin frem til hinderet. Med andre ord: Unngå å legg for mye press på hesten i tilridningen hvis dette kan unngås.

5. OMHOPPING: I en omhoppingsrunde blir det vanskelig å treffe hinderet perfekt hver gang. Det er derfor viktig at hesten også kan ”ta vare på seg selv” og hjelpe til om man kommer litt stort eller for trangt på hinderet. Bare husk å ikke forstyrre balansen til hesten!

6. DET GÅR IKKE ETTER PLANEN: Går det ikke etter planen, prøv å la hesten bruke hodet og nakken til å komme seg ut av en trøblete situasjon.

7. TILRIDNING TIL KOMBINASJONER: Det er ofte fristende å ri på litt hardere på vei inn i en kombinasjon. Men bare fordi det er et hinder til [og noen ganger et tredje hinder] involvert, bør du ikke endre din tilnærming.

8. BRUTTE LINJER: For å ikke få det for langt eller trangt i brutte linjer er det viktig og plassere hesten riktig på ”linjen” mellom hindrene. Vender man for tidlig blir avstanden for kort, og vender man for sent blir avstanden for lang.

9. HESTEN STÅR ”IMOT”: Det kan være nødvendig med sterke hjelpere/legge press på hesten hvis den ”står imot” hinderet. Men det er svært viktig at man da trener hjemme på det som hesten er usikker på, slik at hesten blir trygg nok til å beholde tempo og rytme i tilridningen.

10. Å SE STEG: Ikke prøv å se steg for langt fra hinderet. Teoretisk sett vil du få et godt treff på alle hinder hvis du sørger for å holde en jevn rytme!

LES OGSÅ – Scott Brash: Rytme betyr alt

Forsidebilde: Trine Melinda Vollan fra Pixabay 

Kilde: horseandhound.co.uk

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Fagblogg, Trening

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: