Episode 1 – Equipedia-poden: Framsnakk av hestefolk og hestemiljøet

I første episode av hestepodcasten Equipedia-poden ønsker veterinær Silje Rosenberg hestenorge velkommen. Episoden framsnakker hestemiljøet i Norge og hvor viktig det er å ha felles drivkraft og fokus i en nokså uensartet hestekultur.

Framsnakk av hestefolk og hestemiljøet

Hestemiljøet er ikke helt ensartet – vi har ulik bakgrunn, ulike mål og ikke minst; vi brenner for ulike områder av hestesporten. Man kan nesten si at vi er så ulike at en felles front er utenkelig. Men da må vi ikke glemme det som forener oss, nemlig er kjærlighet til hestene og respekten for det vi driver med. 

“En podcast er en glimrende anledning til å snakke noen fram, og jeg snakker fram hestefolk. Vi er dedikerte, engasjerte, hardt arbeidende og lojale. Vi drives av et ønske om å gjøre det alle beste vi kan for våre firbente hestevenner. Vi legger ned temmelig mye ressurser på å tilby hestene det som er optimalt, og å gi dem det beste i oss selv”. 

Felles fokus med kunnskap som drivkraft

Et fokus på kunnskap og hestevelferd er forenelig med dagens praksis: vi blir bedre og bedre dag for dag, hvis vi lærer litt etter litt. Da vil vi alltid vite bedre enn vi gjorde dagen i forveien.

Bakgrunnen for all hestevelferd er utvilsomt evnen til å søke kunnskap. Jo mer vi kan og vet, jo mer skjønner vi at vi ikke kan – og vi blir mer ydmyke og får mer respekt for hverandre; de ulike hestemiljøene sitter med mye kunnskap som bør og må deles miljøene imellom – til det beste for alle hester og hestefolk.

Equipedia-poden er podcasten til Tidsskriftet Sportshest.no sitt Hestebibliotek Equipedia. I Hestebiblioteket kan du tegne årsabonnement og få tilgang på alle plussartikler som publiseres både i Tidsskriftet Sportshest.no og Hestebiblioteket Equipedia.no.

LES OGSÅ Forskning: Manglende kunnskap er den største trusselen mot hestevelferd

LES OGSÅ Hvordan fremme læring- og treningsglede hos hesten

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Annonse

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Fagblogg, Nyheter

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: