De viktige proteinene

[+] Når man diskuterer fôring av hest, er proteiner og proteintilførsel et hovedtema. Det er flere meninger om hvor mye protein hesten skal ha, og hvordan den skal få det tilført. Når det gjelder treningsfysiologi, er proteintilførsel også et sentralt moment.

Det viktig å understreke at det alltid er vanskelig å si noe veldig konkret om fôring på en generelt grunnlag, men i denne artikkelen finner du en gjennomgang av protein som næringskilde. Artikkelen gir en tilnærmet generell fremstilling av hvordan man kan tenke i forhold til hvor mye protein hesten trenger. Hva slags funksjon har proteinene egentlig? Hva menes med proteinkvalitet? Er proteiner skadelige? Hvor mye proteiner bør hesten ha? Hvordan skal man sørge for at den får det?

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL – De viktige proteinene – Hestebiblioteket Equipedia.no

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Forsidefoto: Adobe Stock

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Artikler, Fôring

Tags: ,

1 reply

Trackbacks

  1. Unngå belastningsskader og øk hestens holdbarhet – Tidsskriftet Sportshest.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: