Fôring under sykdom – nårtid må fôringen tilrettelegges?

[+] Det kan være vanskelig å få hesten til å spise tilstrekkelig ved sykdom eller skade. Faste kan faktisk føre til redusert helbredelse og økt fare for komplikasjoner. Riktig og tilrettelagt fôring kan bidra til at hesten blir fortere frisk.

Under sykdom kan det være et problem å få hesten til å spise tilstrekkelig, enten det skyldes manglende matlyst eller at hesten ikke kan fôres som normalt for eksempel på grunn av en kolikkoperasjon. Samtidig vil et sykdomstilfelle øke hestens behov for energi betraktelig. Faste kan føre til redusert helbredelse og økt fare for komplikasjoner, spesielt infeksjoner.  

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL – Fôring under sykdom – nårtid må fôringen tilrettelegges? – Hestebiblioteket Equipedia.no

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og mye mer –  alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Stikkord: Diaré, forstoppelse, manglende matlyst, sykdom, kolikk.

Tidsskriftet Sportshest.noCategories: Artikler, Fôring

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: