Tittel

Trene i kulda?

Alle som forsøker å trene jevnlig vet at temperaturen kan gjøre det utfordrende. Ved trening av hest er er det gjerne et varmt og fuktig klima som gir de vanskeligste forholdene, men i vinterlandet Norge er det likevel kulden som skaper mest problem for de fleste.

Les mer
Tittel

Dr. Heuschmann: Er etikk i hestesport en uforsonlig konflikt?

Dr. Heuschmann er utdannet berider og veterinær med spesialisering i Equine Orthopedics og har ridd 10 000 forskjellige hester. Denne erfaringen har gitt han en unik følelse for hvordan den teoretiske kunnskapen hans kan overføres til praksis, og hvordan gamle og skadelige bevegelsesmønster som hesten har lagt til seg etter feiltrening kan endres på få minutter.

Les mer
Tittel

Clinic med rideprofessoren Kyra Kyrklund

Tema for clinicen var knyttet til områder som er viktige når man er på vei opp i klassene. Kyra fokuserte på hvordan man skal gå frem for å danne best mulig grunnlag for samling og ridbarhet på høyere nivå i dressur. Rytterne på clinicen ridde på PSG nivå og oppover, og Kyra delte ivrig av sin kunnskap med ryttere og publikum.

Les mer
Tittel

Tysk dressurlegende: Gi unghesten positive opplevelser og god grunntrening

Den tyske dressurtreneren Hans Heinrich Meyer Zu Strohen er i en egen liga når det gjelder å formidle kunnskap om den grunnleggende treningen. Tirsdag 20. februar delte han sine tanker om unghesttrening under en clinic på AEG, med tre unghester på henholdsvis 4, 5 og 6 år.

Les mer
Tittel

Dressur med Charlotte Dujardin: Ta traven fra stygg til fantastisk

Se hvordan Charlotte Dujardin varmer opp dressurhesten, og hør henne snakke om hvordan du kan jobbe frem en god og kraftfull trav selv hos en hest med middelmådig trav.

Les mer
Tittel

Treningsrelaterte skader på hest - Kan det forebygges?

[Bokanbefaling] Hvordan holde hesten skadefri og istand til å yte på konkurransebanen? Hvordan sørge for at hesten er frisk og glad og motivert for trening og stevner? Hvordan unngå tap av treningsdager pga skade eller rehabilitering? Hvordan tilpasse trening og hviletid for å unngå overbelastning?

Les mer
Tittel

Hvorfor og hvordan få en avspent hest?

At mer enn 70 mennesker tok veien til Askim på åpen dag viser at dette temaet opptar mange hestefolk. Avspenthet er viktig i all håndtering og trening av hest, og veien fra hestens mentale tilstand til å oppnå elastiske og gode bevegelser er forbausende kort.

Les mer
Tittel

Kan man se forvarsler på overtrening hos hester?

Symptomer på overtrening kan ses hos hester som over lang tid har blitt utsatt for hard trening, med lite anledning til hvile og restitusjon mellom treningsøktene. Men hva skal man se etter, og hvordan kan man forhindre dette?

Les mer
Tittel

Hester er smartere enn vi tror

Vi lærer stadig vekk mer om hestens evne til å lære og deres kongnitive evner. Et studie viser at hester ber om hjelp fra mennesker hvis de står overfor uløselige problemer. Se også video av en hest som kan legge ulike brikker på riktig plass etter hvilken form brikkene har.

Les mer
Tittel

Hva slags trening til hvilke muskler? - Veterinæren svarer

Det er viktig å ha noe kunnskap om hestens musklatur, slik at man kan legge opp treningen på en slik måte at hesten er godt nok trent for både å prestere og for å unngå skader. Forskning har vist at de fleste belastningsskader på sener skyldes muskeltretthet. Bedre muskelkapasitet er med å forebygge skader.

Les mer
Tittel

Dressur: Overganger

(Gjesteblogg) Hvorfor er overganger en viktig komponent i hestens utdanning? Hva er overganger godt for? Den danske dressurdommeren og konkurranserytteren, Sandra Charlotte Kemf skriver om overganger og hvordan det kan bidra positivt i hestens utdannelse.

Les mer
Tittel

Norsk studie: Lang og typ rideform har flere positive effekter på hesten!

Et studie utført i Norge viser positive resultater ved bruk av lang og dyp ridning som forebyggende trening. Studiet viste blant annet en positiv mental tilstand hos hestene, en klar løsgjørende effekt og økt steglengde i trav.

Les mer
Tittel

Clinic med Carl Hester og Valegro som 5 åring

Valegro blir fortsatt hedret etter at han offisielt ble pensjonert under The London Int. Horse Show onsdag 14. desember. Sjekk denne videoen av 5 år gamle Valegro og Charlotte Dujardin under en clinic med Carl Hester - mannen bak gullekvipasjen.

Les mer
Tittel

Hvordan kan man håndtere skremte og nervøse hester?

Hva kan vi som ryttere gjøre når vi rir og håndterer hester som er følsomme for sine omgivelser, og blir lett spente, nervøse og skvettne?

Les mer
Tittel

Attribusjonsstil og rytterferdigheter

Hvilken oppfatning har du om deg selv som rytter? Hvordan reagerer du når du presterer bra? Blir du veldig lei deg, hvis resultatene ikke står i forhold til forventningene?

Les mer
Tittel

Trening: Hva er retthet?

(Blogg) Nå har vi gjennomgått trinnene i treningsskalaen for hesten: Takt og rytme, løgjøring, kontakt, skyvekraft og retthet, og samling. I dette innlegget skal ta en oppsummering, og se enda nermere på retthet, som er gjennomgående i alle faser i treningen.

Les mer
Tittel

Trening: Samling - Hvilke tegn viser hesten på at den er samlet?

(Blogg) Etolog Linn Therese Olafsen gir i dette innlegget en gjennomgang av samling: Hva er samling, og hvilke tegn viser hesten på at den er samlet? Og ikke minst: Tegn på at hesten ikke er samlet. Se også video av baklengs piaffe!

Les mer
Tittel

Trening: Fremadbydning og skyvekraft

(Fagblogg) Hva vil det egentlig si å "ha hesten på bittet", og hvordan oppnår vi fremadbydning og skyvekraft?

Les mer
Tittel

Dressur: 20 tips fra Helen Langehanenberg

Helen Langehanenberg holdt clinic på Lefdal Rideskole 21. mars 2016. Hun var opptatt av at hestene - uansett nivå - skulle være løsgjorte, og ha det gøy under treningen. Her har vi summert opp noen av tipsene som rytterne fikk fra Helen under clinicen.

Les mer
Tittel

Løsgjørende arbeid - Hva definerer egentlig en løsgjort hest?

(Fagblogg) Linn har i tidligere innlegg blogget om takt og rytme. Her gir hun oss en gjennomgang av løsgjørende arbeid. Hva definerer egentlig en løsgjort hest?

Les mer
Tittel

Takt og rytme - Unngå "The holy shit distance"!

Blogger, etolog og sprangrytter Linn Therese Olafsen, gir dere her en rask innføring i en av de viktigste faktorene for å ri en vellykket runde på sprangbanen - Takt og rytme!

Les mer
Tittel

4 tips som kan gjøre deg til en bedre rytter

Glem janteloven - det er lov å tro på seg selv! Les hvordan du kan jobbe, for å fremme mestring og utvikling, og bli den rytteren du ønsker å være.

Les mer
Tittel

Scott Brash: Rytme betyr alt

Scott Brash er ranket som nr. 1 i verden. I går holdt han clinic på AEG for verdens heldigste ryttere.

Les mer
Tittel

Kan man omskolere eks-travere?

Ikke mange ryttere tar sjansen på en varmblodstraver til bruk som spranghest, og kanskje spesielt ikke når man vil bli en god sprangrytter. Men Mathilde Aas Hansen gjør det. På startlistene er de underdogs, men publikum nikker anerkjennende likevel når de gjør det bra.

Les mer
Tittel

Ny forskning kaster lys på treningsmetoder i sprangridning

Få studier er gjort på treningsmetoder i sprangridning. Les resultatene av dette nye spennende studiet, som gir ny innsikt på en rekke viktige områder innenfor trening av spranghester.

Les mer
Tittel

Hva bør man tenke på når hesten skal bygge muskler?

Det er flere grunner til at det er gunstig å trene opp hestens muskulatur. Økt holdbarhet er kanskje den aller viktigste grunnen. Hva bør man tenke på i forhold til fôring for at hesten skal ha det beste ernæringsmessige grunnlaget for riktige kondisjon og muskulatur?

Les mer
Tittel

6 tips som kan gjøre deg til en bedre sprangrytter

De fleste har sine svakheter på hesteryggen. Vi streber alltid etter å justere ridningen vår, slik at vi kan prestere bedre og gi hesten de beste forutsetningene for å hoppe hindrene feilfritt. I denne artikkelen får du 6 viktige tips som kan gjøre deg til en bedre sprangrytter.

Les mer
Tittel

Rytterutvikling - Det finnes verken nederlag eller fiasko!

I følge den anerkjente mentaltreneren Rasmus Bagger, er det ikke noe som heter nederlag eller fiasko - bare erfaring. Ikke la det handle om prestasjon, men om utvikling

Les mer
Tittel

Charlotte Dujardin: Den unge dressurhesten

Hva ser Charlotte etter i en god unghest, og hva slags system og tenkemåte hun bruker i sin tilnærming til unghester?

Les mer
Tittel

10 ting som kjennetegner en god rytter

Hva kjennetegner egentlig en god rytter? Hvem er din favorittrytter, og hvorfor ser du opp til akkurat denne rytteren? I denne artikkelen er det listet opp 10 ting som kjennetegner en god rytter. Er du enig?

Les mer
Tittel

Baggers Lov - Mentaltrening i ridesporten

Mentaltrening er alfa-omega i hestesporten, ifølge en av verdens beste mentaltrenere for ryttere. Han mener at janteloven tar for mye plass, og at han desverre opplever at alt for mange trenere og foreldre vet alt for lite om dette temaet og ender med - i aller beste mening - å ødelegge det totalt for rytteren!

Les mer
Tittel

Unghesttrening - forbered hesten ved å håndtere den fra bakken

Å starte trening og håndtering av unghesten så tidlig som mulig, gjør innridning og generell håndering enkelt, og ikke minst så trygt som mulig! En sportshest må kunne håndere og mestre mange ulike situasjoner.

Les mer
Tittel

Har du problemer med å få hesten på hengeren?

Hester som ikke vil lastes på henger, er en av de største utfordringene vi kan møte på som hesteeiere. Så omfattende og avgjørende er problemet at mange vegrer seg for å kjøpe en hest som ikke går fint på henger – i hvert fall vil man gjerne ønske reduksjon i prisen.

Les mer
Tittel

Mental trening i ridesporten. Er DU godt nok forberedt?

Alt for mange penger blir brukt på gode ponnier og hester, som trenes feil på grunn av trenerens manglende forståelse for psykologi

Les mer
Tittel

Dressurytter ble inspirert av aprilspøk - til å ri uten hodelag

Dressurytteren Martin Georgou ble så inspirert av en aprilspøk at han bestemte seg for for å teste ut å ri sin hest uten hodelag. Rytteren dokumenterte treningen, og la ut videoen på youtube.

Les mer
Tittel

Foretrekker hesten kvinner eller menn som ryttere?

Et studie gjort i Østerriket, har førsøkt å finne ut om hester har preferanser når det kommer til kjønnet på rytteren. Studiet ble publisert i Journal Comparative Exercise Physiology tidligere i år.

Les mer
Tittel

Treningshelg med Tony Andrè Hansen

Sportshest.no var på Stall Elset Gård, som hadde arrangert treningshelg med Tony Andrè Hansen. Tony er profesjonell rytter ved Stall Kubberød, og har en rekke gode internasjonale prestasjoner å vise til.

Les mer

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern