Foto: Rihaij/Pixabay

Tyskland endrer regler for hestevelferd - forbyr rollkür

Tyskland har presentert nye retningslinjer for hestevelferd. De nye retningslinjene omfatter rollkür, trimming av værhår og hår i ørene, samt løshopping av føll og åringer.

05-10-2020 18:25
Trine Melinda Vollan
Helse og velferd

Nye retningslinjer for hestevelferd i Tyskland

De nye retningslinjene forbyr rollkür, trimming av værhår og hår i ørene. Retningslinjene setter også en stopper for løshopping av føll og åringer.

Det ble allerede i 2017 fremsatt et forbud mot klipping av værhår og hår i ørene hos hestene. Nå skal det i følge equinews.com også omfatte rollkür og løshopping av føll og åringer.

LES OGSÅ - Hvilke effekter har hodet og nakkens form på hestens velferd og helse?

Disse nye retningslinjene for dyrevelferd i hestesporten omfatter alle personer som håndterer hester, ansvarlige myndigheter og domstoler som skal sørge for at bruken av hester er i samsvar med bestemmelsene i denne loven.

Disse retningslinjene fremviser krav som må oppfylles ved håndtering, trening av hester og all bruk, og spesielt i sportskonkurranser (inkludert avlsprestasjoner), på fritiden, i ridning og på utstillinger med mer. Uavhengig av hvilken type bruk, må hestens velvære alltid ha topp prioritet står det. 

LES OGSÅ - Germany changes rules for horse welfare - equinews.com

LES OGSÅ - Det tyske rytterforbundet minner om forbudet mot å trimme bort værhår

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern