Foto: Fenomenet

Når mennesket blir hest og hesten blir menneske - samutvikling og samforståelse

[+] Du vet den følelsen når hest og rytter blir ett. Det er følelsen vi stadig leter etter. Den er flyktig, men tilbakevendende.

19-04-2020 10:02
Silje Rosenberg, cand.med.vet.
Livsstil

Hesten kan lære seg å kommunisere og agere annerledes overfor mennesker enn med andre hester. Med riktig tilnærmingsmåte kan et menneske få en hest til å møte utfordringer og utføre oppgaver den aldri ville gjort alene. Mennesket stiller seg inn på hestens bølgelengde og åpner seg opp mentalt, og gjør seg selv forståelig for hesten. Til gjengjeld vil hesten over tid lære seg å koble seg på mennesket. Dette fenomenet kalles “co-being”.

Ved hver nye “co-being” mellom hest og menneske, skapes en ny versjon av hesten, og en ny versjon av mennesket. Å være hesten, og å være mennesket, tillegges enda en ny definisjon.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Når mennesket blir hest og hesten blir menneske - samutvikling og samforståelse - EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Stikkord: Flyt, co-being, kommunikasjon, norsk forsker Anita Maurstad, forskning, samutvikling, språk. 

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern