Foto: Engin Akyurt/pixabay

Hesteklinikken ved veterinærhøyskolen åpner deler av tilbudet

Nå kan hesteeiere igjen kan få tilgang til fagekspertisen ved Veterinærhøgskolen Hesteklinikken, hvor deler av tilbudet åpnes igjen i januar 2019.

08-01-2019 10:58
Pressemelding fra Hesteklinikken
Nyheter

Deler av klinikken utenfor hovedlokalene åpner igjen

Hesteklinikkens hovedlokaler er fortsatt stengt, men hesteklinikkens tredemøllerom, som ligger med noe avstand fra selve klinikklokalene, er nå åpnet igjen etter godkjenning fra Mattilsynet. I tillegg har klinikken opprettet samarbeid med Mjøsa Hesteklinikk og Bjerke Dyrehospital, samt en ambulatorisk hestepraksis.

Derfor har de nå muligheten til å tilby enkelte undersøkelser og behandlinger fra deres veterinærer. De kan per i dag gjennomføre dynamiske luftveisundersøkelser, leddoperasjoner, halsoperasjoner, kastrasjoner og andre polikliniske undersøkelser og behandlinger.

Tjenestene utføres på følgende steder:

  • Hesteklinikkens tredemøllerom på Adamstuen, som ligger med noe avstand fra klinikkens hovedkanaler, og som er åpnet igjen etter godkjenning fra Mattilsynet.
  • Ved Mjøsa Hesteklinikk og Bjerke Dyrehospital, som vi har opprettet samarbeid med.
  • I ambulatorisk hestepraksis.

Du kan bestille time ved å henvende deg som normalt til Hesteklinikken på telefon 67 23 24 24 eller på e-post hest@nmbu.no.

Om tredemøllerommet

Ingen av testene fra Hesteklinikkens tredemøllerom har noen gang vært positive for salmonella, men rommet ble rutinemessig stengt da salmonella ble oppdaget i klinikkens andre lokaler.

Tredemøllerommet er nå godkjent for åpning av Mattilsynet. Bygget som åpnes ligger på campus Adamstuen, men med avstand fra Hesteklinikkens hovedlokaler.

Det settes likevel inn ekstra smitteverntiltak: Blant annet blir det satt opp en smittesluse ved inngangen, og det vil markeres tydelig hvor du skal kjøre for å levere hesten din. Hestene tas inn én og én, og derfor vil det være behov for ekstra god tid per pasient.

Som hesteeier får du mer informasjon om dette ved bestilling av time. 

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern