Foto: Hestefrelst.no

AEG 2018: Spekket med spennende clinics!

Gerry Mullins, Kyra Kyrklund og Hans Heinrich Meyer Zu Strohen holder clinic under årets AEG!

14-02-2018 08:52
Pressemelding AEG
Informasjon

Onsdag 15 februar braker det løst igjen på Oslofjord Convention Center. På programmet står internasjonale sprang- og dressurklasser med Norges beste ryttere til start.

I tillegg kommer verdensstjernen Tobbe Larsson for å holde et spektakulært show for oss, og flere av verdens beste trenere for å formidle sin kunnskap.

Irlands meritterte sprangrytter og coach

Irlands meritterte sprangrytter og coach, Gerry Mullins, vil nok en gang holde clinic på AEG. Hold av fredag 23. februar!

Mullins har en rekke meritter å se tilbake på. Frem til 1993 konkurrerte han på toppnivå innen sprangridning, og har representert Irland i hele 50 Nations Cup teams, har vunnet ti Grand Prix, og har mer enn 100 individuelle seire! Mullins har også deltatt i to OL, henholdsvis med hesten Rockbarton i Los Angeles 1984 og med Glendalough i Seol 1988. I tillegg kan han se tilbake på en fjerde- og syvendeplass i VM 1982 og 1986.

Tysk dressurlegende

Dressurtreneren Hans Heinrich Meyer Zu Strohen er i en egen liga når det gjelder å formidle kunnskap om hestesporten og den grunnleggende treningen. Tirsdag 20.februar deler han sine tanker med publikum på AEG. 

Den 62-årige treneren har en hel karriere bak seg som profesjonell rytter med flere gode prestasjoner opp gjennom karrieren. I tillegg til å ha vært en profesjonell tysk berider på Grand Prix-nivå, har han formidlet sin enorme kunnskap ved flere anledninger – blant annet som leder på Hoya National Riding School og berider på Den spanske rideskole.

Siden 2001 har han vært landslagstrener for juniorene og deretter ungrytterne i Tyskland – en ledende nasjon innenfor hestesporten. Ansvaret hans innebærer også ansvaret for treningen av auksjonshestene i Hanoverian Verband Auction – en stor auksjon med kvalitetshester. Han har også jevnlige clinics i USA for Hanoverian Verband.

Meyer Zu Strohen har stor tro på at fokus på det grunnleggende er veien til suksess: Om en skal tro en rekke journalisters og rytteres ord om treneren, så er han i en egen liga når det gjelder å formidle sin kunnskap om hester og ridning.

- Han er ikke så kjent i Norge, men han har utrolig mye kunnskap å komme med og har gjort veldig mye bra for flere land som trener, forteller AEGs arrangør Eirik Berentsen.

Det faglige opplegget under dressursdagene sponses av FERD. Clinicen finner sted tirsdag 20. februar i storhallen, samme dag som internasjonale så vel som nasjonale dressurklasser arrangeres. 

Den finske rideprofessoren Kyra Kyrklund

Dressurstjernen Kyra Kyrklund tar nok en gang turen til AEG for å dele sin kunnskap med publikum. Onsdag 21. februar holder hun en clinic rett i forkant av Grand Prix-finalen i dressur.

Kyra Kyrklund, som har representert Finland i seks OL og er landslagstrener for det svenske landslaget i dressur, synes ikke at du skal spesialisere deg innenfor en gren for tidlig i ridningen. –Jeg har fremdeles nytte av tiden som sprangrytter når jeg rir inn dressurhester, sier rideprofessoren.

Hun er en rytter og trener det er verdt å lytte til, og erfaringen hennes er unik i nordisk sammenheng. Kyra har foruten allerede nevnte bravader deltatt i fire VM, fem EM og har vunnet flere World Cup-finaler. Dressurtreneren engasjerer mange og påminnelsene hennes er nyttige. Nå får det norske hestesportsmiljøet nok en gang muligheten til å lære av treneren!

-Når du rir hesten din, trener du den også. Man må være bevisst på at man som rytter påvirker hesten sin til enhver tid. Rytteren er treneren, sier Kyra, som også påpeker at det finnes flere forskjellige veier til hvert mål. Som trener må du finne en spesifikk ting du vil endre på og gjøre bedre, og når du får orden på den største utfordringen din vil de andre småtingene ofte ordne seg automatisk. Om det du gjør ikke fungerer, er det aldri noe galt i å bytte taktikk og prøve noe nytt.

-Noen ganger er det nødvendig å gjøre ting på en annen måte for å oppleve utvikling. Prøver du deg frem vil du til slutt komme frem til løsninger som passer for både hesten og deg som rytter, forklarer dressurtreneren.

For flere gode tips om ridning og trening av hest - på tvers av grener, ta turen til AEG 2018 onsdag 21. februar!

LES OGSÅ - Program AEG 15.-25. februar - hestefrelst.no

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget. 

 

 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern