Foto: Alexas_Fotos/Pixabay.

Ny regel i Danmark forbyr stramme nesereimer i alle disipliner

I en pressemelding fra Dansk Rideforbund fremgår det at nesereimer skal være minst 1,5 cm i diameter mellom hestens nesereim og hestens neserygg. Dette gjelder alle disipliner.

17-10-2017 15:25
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Helse og velferd

I Pressemeldingen kan man blant annet lese følgende:

Grænse for næsebåndenes stramhed pr. 1. januar 2018

Derfor indfører vi pr. 1. januar 2018 en generel regel om, at der som minimum skal være plads til en certificeret måleenhed svarende til mindst 1,5 cm i diameter mellem hestens næsebånd og hestens næseryg. Reglen vil gælde i alle discipliner. I løbet resten af 2017 vil udvalgte TD’er teste målemetoder af og lave stikprøver på måling af næsebåndenes stramhed ved stævnerne. Det sker for, at vi kan teste og tilpasse målemetoden, samt at både officials og ryttere/heste gennem samarbejde og dialog kan vænne sig til proceduren. Der vil ikke blive sanktioneret i 2017.

LES HELE ARTIKKELEN I EQUIPEDIA - Ny regel om nesereimer i Danmark da studie viser sammenheng mellom stram nesereim og munnlesjoner

Hestevelferd i fokus: Nesereimen i illustrasjonsfotoet over er sansynligvis for stram om man skal følge de nye reglene i Danmark.

LES OGSÅ - Hva er årsaken til at nesereimer strammes for hardt?

LES OGSÅ - Tyskland innfører bittløse klasser til neste år

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern