Foto: Jin Stirrup Carat stigbøyler belagt med 24-karat gull & Swarowsky krystaller

5 ting å tenke på når du skal velge stigbøyler

[Sponset innlegg] Når det kommer til å velge stigbøyler møter du et hav av forskjellige typer. Hvordan velger du det paret som er best for deg? Her er fem ting du burde tenke på når du skal velge nye stigbøyler.

24-09-2017 17:49
Horze.no
Annonse

1. Din gren

Hvis du planlegger å ri i en spesifikk gren, som dressur eller sprangridning, er kravene du må stille til stigbøylene forskjellige. Det er best å starte med å lese gjennom regelverket til den disiplinen du skal ri, slik at du vet hvilket utstyr som er tillatt og hva som ikke er lov å bruke.

Noen grener har veldig spesifikke retningslinjer for hva som er akseptabelt å bruke inne på banen og hva som kan diskvalifisere deg. I dressur er det for eksempel regler for hvordan farge stigbøylene skal ha og hvordan de skal se ut. Du vil finne det samme kravet andre steder, som i hunter klasser, der de klassiske stigbøylene er å foretrekke.

2. Dine preferanser

Når du begynner å se på de forskjellige stigbøylene på markedet, oppdager du at det varierende designet gir forskjellig støtte og følelse når du rir. Noen lettere stigbøyler har ofte tynne stinger som gir mindre belastning. Mens noen ryttere liker de lette stigbøylene, er det andre som foretrekker de tyngre stigbøylene av den tradisjonelle typen, og føler seg tryggere med dem. Det er en fordel å teste litt forskjellige stigbøyler før du finner den typen som er riktig for akkurat deg.

3. Dine fysiske behov

Etter hvert som designet på stigbøyler blir mer avansert, endres også komforten med de forskjellige valgmulighetene. Hvis du har en skade eller andre medisinske plager som gjør ridningen ukomfortabel, vil du mest sannsynlig finne stigbøyler som kan hjelpe. Det finnes stigbøyler med forskjellige vinkler som hjelper på belastningen stigbøylereimene ofte gir foten.

En leddet stigbøyle vil flekse når du legger vekt i den, og tillater hælen å komme lenger ned. Da minsker også belastningen på knær og hofter.

(Trykk på bildene eller teksten under for å komme til nettbutikken.)

Behov: Sprenger Bow Balance stigbøyler. Den buede utformingen forbedrer rytterens fotposisjon og endrer vektdistibusjonen, som gir gi bedre komfort og balanse. kr 1.590,00 

 

Budsjett:Horze plaststigbøyler med aluminiumsinnlegg 299,-

4. Sikkerhet

Når du rir med helt tette stigbøyler risikerer du å bli hengende fast hvis ridestøvelen sklir gjennom. Det finnes mange forskjellige sikkerhetsstigbøyler på markedet som er designet for å åpne seg hvis du skulle falle av hesten.

Om du velger en sikkerhetsstigbøyle eller ikke avhenger av nivå, hva du synes er komfortabelt og om det tillates i den grenen du rir.

Sikkerhet: Sprenger Peacock stigbøyler 659,-

5. Prisnivå

Stigbøyler er tilgjengelige i mange forskjellige priser. Fra de økonomiske til deluxe, finner du stigbøyler som passer dine individuelle behov og krav.

 

 Tilbud: Jin Stirrup Kinko - 10% kr 1.521,00

Eller kanskje et par stigbøyler i gull? Jin Stirrup Carat stigbøyler belagt med 24-karat gull & Swarowsky krystaller kr 7.500,00

 

⇒ SE HELE UTVALGET AV STIGBØYLER OG STIGBØYLEREMMER HOS HORZE.NO

 

 

 

 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern