Foto: Mona Eendra/Unsplash

Det tyske rytterforbundet minner om forbudet mot å trimme bort værhår

Hesten bruker værhårene blant annet til å orientere seg, og i Tyskland har det vært forbudt å trimme og fjerne disse siden 1998 av dyrevelferdsmessige årsaker. Nylig sendte generalsekretæren i det tyske rytterforbundet ut en påminnelse om forbudet.

30-05-2017 19:14
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Helse og velferd

Imke Lubeseder, generalsekretæren for det tyske rytterforbundet - German Equestrian Federation (FN) har nylig sendt ut en påminnelse til sine medlemmer om at trimming og fjerning av værhår samt hår i ørene til hestene, er forbudt i Tyskland og strider imot dyrevelferd, i følge eurodressage.com.

Påminnelsen lød som følgende:

"We would like to draw your attention to the fact that according to paragraph 6 of the German Animal Welfare Law, trimming the vibrissae around eyes and muzzle as well as clipping or cutting the hairs inside the ears of horses are prohibited."

Trimming og fjerning av værhår har vært forbudt i Tyskland siden 1998 av velferdsmessige grunner, mens det ikke finnes et direkte forbud i mesteparten av andre land.

LES OGSÅ - German Federation Reminds Members Not to Trim Whiskers and Ears - eurodressage.com

På rytterforbundets sider skriver det at: "Hestens hud er veldig følsom, særlig på hodet, og ikke minst rundt nesen og mulen. Hesten kan ikke se rett foran seg på kort hold, men ved hjelp av værhårene som sitter rundt mulen, leppene, nesen og øynene, kan den registrere når den kommer i kontakt med noe. Disse følehårene er derfor viktige for hesten, og du må aldri klippe dem bort, selv ikke i forbindelse med konkurranse!"

LES OGSÅ - Hestens sanser -  rytter.no

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern