Foto: Markus Spiske/Pixabay

Flere ekvipasjer suspendert på grunn av doping

Flere sprang- og dressurryttere og en distanserytter er suspendert etter at de testet positivt for doping under stevne i Wellington og internasjonale konkurranser i Europa.

13-04-2017 19:28
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Sport

Dette melder det danske mediet ridehesten.com, og omtaler det som en dopingskadale. De skriver på sin nettside at de ansvarlige rytterne er suspendert, imens FEI treffer avgjørelser i saken. Hestene er midlertidig suspendert i 2 månder. 

Det dreier seg om den amerikanske sprangrytteren Paige Johnson og hesten Luke Skywalker, den amerikanske dressurrytteren Adrienne Lyle og hesten Horizone, U-25 rytteren Kaitlin Blythe og Don Principe, den italienske rytteren Giacomo Bassi og hesten Cenerado, den brasilianske sprangrytteren Marlon Modolo Zanotelli og hesten Sirene de la Motte og distanserytteren Victoria Goñi og hesten El Mate.

Ikke alle hester er testet positivt for de samme forbudte stoffer, og Ridehesten.com, skriver at i følge Eurodressage.com, undersøkes det blant annet om noen hester kan være rammet av forurenset fôr. 

For å lese mer inngående om saken, følg linkene under.

LES OGSÅ - Ny dopingskandale i ridesporten - Ridehesten.com

LES OGSÅ - Feed Contamination to Blame for U.S Horses' Positive Doping Test? - Eurodressage.com

LES OGSÅ - PROHIBITED SUBSTANCE CASES UNDER FEI ANTI-DOPING RULES - FEI.org

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern