Foto: Bilde: Privat

En fleip på facebook startet giverglede til drømmehest

Pengene har strømmet inn på bankkontoen til Ida Axelsson (29) etter at hun la ut en spøkefull kommentar på sin facebook-vegg.

27-05-2016 10:44
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Nyheter

Ida Axelsson er overveldet etter at en spøkefull kommentar på facebook har utløst enorm giverglede.

Da drømmehesten hennes, Marilyn kom for salg, la Ida ut følgende kommentar på sin facebook-side: «Hvis alle mine Facebook-venner ga meg 46 kroner hver, ville jeg hatt råd til å kjøpe denne hesten.»

Hesten koster 75.000 kr.

Ida forteller at hun hverken er syk, alenemor eller har det vanskelig. - Jeg er bare veldig glad i denne hesten, og har så utrolig lyst til å kjøpe den. Hun forteller at hun ikke hadde tenkt at det skulle være noen innsamling, men plutselig begynte vennene hennes å vippse over penger. - De fleste vet at samboeren min ikke er spesielt glad i hest, så det var nok derfor de ble med på fleipen, forteller hun muntert.

I løpet av bare noen få timer hadde det kommet inn 5.000 kroner!

Og givergleden fortsatte. Ida innså plutselig at hestedrømmen kunne bli virkelighet, og opprettet en egen facebookside - Min facebookhest, hvor hun skriver: - Jag har fått in så mycket pengar att jag nu kommer att gå "all in". Den här hästen ska bli min! Skapar detta eventet som kommer att vara offentligt så att flera kan läsa om hur fantastiskt detta är!

Ida sier til sportshest.no at det er viktig for henne at det fremkommer at hun ikke ba om penger. - Folk har bare satt inn penger, sier hun. - Jeg har til nå fått inn 26 000 kr! 

Fremmede gir også penger

Det var kun bekjente som satte inn penger, heilt frem til i går torsdag, når glad-saken ble publisert i VG.

- Jeg fått penger av flere mennesker jeg ikke kjenner! De fleste har gitt 100 kr. - Jeg har altså fått ca 6000 kr av folk jeg aldri truffet, sier Ida, som er tydelig berørt og overveldet over det som har skjedd.

Ida sier at nå må hun bare gjøre alt hun kan for å spare penger til resten av beløpet. - Forhåpentligvis kan jeg klare det i løpet av sommeren, sier hun.

LES OGSÅ - Feltrittrytteren som nektet å gi opp!

Per Arild Hellevik som eier hesten, fortalte til VG at de gjør alt de kan for at Ida skal få kjøpt hesten. -Det hadde vært fælt å selge den til noen andre forteller han. Selv om noen kommer med 75.000 kroner på dagen, må de vente sier han. Per Arild forteller videre at Ida elsker hester og riding. - Hun har nettopp blitt mamma, men likevel klarer hun å få ridd tre hester om dagen. Hun måker for oss, og lufter hester, og har vært litt ridelærer. Det hadde vært helt fantastisk hvis Facebook-innsamlingen kunne være med på å realisere drømmen hennes om egen hest.

Drømmehesten - Facebookhesten Marilyn

Marilyn er en 6 års gammel Norsk Varmblods ridehest e. Life is Life (holst) ue. Butler. Ida har ridd hesten siden begynnelsen av februar, ca 5 uker etter at hun fikk barn. Før det hadde begge to hatt en pause på 6 mnd, så de er begge er litt ute av form, forteller Ida.

Marilyn skal brukes som spranghest. Ida forteller at de ikke har startet noe enda, men at det forhåpentligvis kommer hvis hun klarer å skrape sammen nok penger til å kjøpe drømmehesten.

Facebook-hesten Marilyn. Foto: Lina Theofel

Ida forteller videre at hun og hesten, som så mange andre har både gode og dårlige dager, men at hun har lært denne hoppen å kjenne. - Hun er en liten hest med stor personlighet. En skkkelig tøffing.   
- Jeg har egentlig aldri likt hopper så godt, men det er noe spesielt med Marilyn. Vi har rett og slett blitt et godt team!

Til slutt understreker Ida at bare tanken på at hun nærmer seg målet sitt om å kjøpe hoppen, gjør henne utrolig glad. - Alle fine meldinger jeg har fått fra både kjente og ukjente gjør med så rørt!

-Dette hadde jeg aldri forventet meg, sier en overveldet og glad hestejente.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern