Foto: Flyfoto Sem Hovedgård

Modig satsing på Semb Hovedgård

I vakre omgivelser på Semb Hovedgård satser Linn Therese Olafsen og Vetle Andreas Eidem på å etablere et av norges flotteste hestesenter.

02-05-2016 19:28
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Nyheter

Modige unge gründere

For sportshest.no sine lesere er Linn Therese Olafsen best kjent som en av våre dyktige fagbloggere. Hun er 24 år, aktiv sprangrytter og utdannet Etolog fra Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet. Linn har blant annet fått tildelt stipend for "unge talentfulle forskere," og har siden jobbet på Inger Lise Andersen sitt prosjekt; «Trening og rehabilitering av sportshest». Hun er en av grunnleggerne til Gardsfruene.no og har også utviklet rådgivningstjenestene til Equiconsult. 

Linn Therese Olafsen og Vetle Andreas Eidem overtar driften av Semb Hovedgård, og tilbyr blant annet flere tjenester for satsende ryttere i Norge.

Vetle Andreas Eidem er 22 år, faglært hovslager. Som Linn er han aktiv sprangrytter, og har gått toppidrett på Melsom og jobbet som rytter for Nick Benterman. I følge Linn er Vetle «knalltøff.»

Det var 1. mai det ble kjent at disse to modige gründerne skulle overta driften av Semb Hovedgård. På deres hjemmeside skriver Linn; «Det er med skrekkblandet fryd at vi forstår hva slags utrolig eventyr vi har begitt oss ut på! Vi satser på drømmen og hopper inn i det med begge beina og store smil. Gården har tidligere ikke vært særlig tilgjengelig for annet enn galoppsporten, og at vi nå kan introdusere sprang, dressur og andre sportshester til gården er det virkelig en fantastisk mulighet!»

Linn forteller at hun ønsker å skape et kompetansesenter på Semb, hvor helse, holdbarhet og prestasjon står i fokus! - Jeg håper vi kan bidra i alle aspekter i hestesporten.Vi har som mål å være en totalleverandør av kvalitetstjenester for å sikre topp atleter med gode prestasjoner, mental helse og holdbarhet, forteller hun. -Vi vil samarbeide med trenere, ryttere, hovslagere, veterinærer, fysioterapeuter, ernæringsspesialist, treningsfysiolog og mange flere for å kunne gjennomføre dette!

Fasiliteter i særklasse

Semb Hovedgård ligger i vakre omgivelser rett utenfor Horten. Gården har siden 1996 blitt renovert til et hestesportsenter med alle fasiliteter. Det lagt til rette for å kombinere treningsfasiliteter og oppstallingsforhold med et naturlig vakkert landskap rundt gården. Med plass til 50 hester, isolert ridehall, 900m treningsbane og langstrakte beiter, er Semb Hovedgård trolig blant landets beste gårder for salg og trening av sportshester.

Er Semb Hovedgård norges vakreste hestesenter?

Gården har store beiter og havnehager i tillegg til en rekke turmuligheter. Av treningsfasiliteter finnes:

  • 1600 m treningsbane
  • Skrittemaskin for 6-8 hester, under tak
  • 25x45m isolert ridehall med filtbunn og vanningssystem.
  • 3 km treningsbane

Stallen er delt inn i fløyer med ulike antall bokser. Felles for de alle er at de er store, lyse og luftige. I tillegg er det veterinærrom, kontor, kantine og ”guest-lounge”. Vi har alle fasiliteter med vaskespilt, tvangsboks, hovslagerplass, vaskerom, tørkerom, toaletter, oppholdsrom og dusj.

Flere prosjekter og tjenester på Semb

Tjenestene som tilbys er mange:

  • Utleie av fasiliteter: Semb Hovedgård har tre fløyer som etter planen skal leies ut til seriøse satsende ryttere med flere hester. De har to egne fløyer med fire bokser. Fløy 1 og 2 leies fortrinnsvis ut til én person eller to personer.
  • Rådgivning: Skreddersydde ernærings- og treningsplaner og oppfølging
  • Hester i trening/tilridning og i komminsjon for salg
  • Oppstalling med både halv- og fullpensjonordninger etter behov
  • Salg av sportshester 

LES OGSÅ - Vil du leie privat fløy på Semb Hovedgård i Horten?

Kunne du tenkt deg å stå oppstallet her?

Les er om Semb Hovedgård, og tjenestene på deres hjemmeside vlsporthorses.com


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern