Foto: Privat

Fra løpskarriere til bestevenn

(Blogg) Wind Dancer har hatt en løpskarriere, og travet inn 175 300 kroner. En skade satt en bråstopper for livet på travbanene. Traveren gjorde imidlertid comeback, denne gangen på dressurbanen. Men Wind Dancers absolutt viktigste oppgave i livet er å være bestevennen til en ung mann med autisme.

28-03-2016 01:00
Inga Lamvik
Blogg
Hesten min heter Wind Dancer og er en 16 år gammel varmblodstraver. Han har vært i min familie siden han var 4 år gammel. Som travhest tjente han 175 300 kroner og løp på rekord 14,7. Karrieren fikk imidlertid en brå slutt da han som 10-åring fikk en skade på den dype bøyesena på høyre framfot. 
 
Wind Dancer har løpt inn 175.300 kroner før en seneskade statte en bråstopper for løpskarrieren. Foto: Privat
 
Gjennom sin travkarriere ble Wind Dancer ridd på i dressurtrening, for bøy og tøy og styrke. Han ble med på diverse dressurtreninger for Cecilia Løvland og Ole Linnet, noe han syntes var usedvanlig gøy og en velkomment avbrekk i løpstreningen. Jeg har selv ridd en del dressur tidligere, og red blant annet NM dressur et par ganger som junior.
 
 
Etter at han ble skadet som 10-åring, måtte han stå i flere måneder på boks. Deretter gjennomgikk han gradvis opptrening, og har ikke vært skadet siden! Vi startet opp med dressurridningen igjen, og Wind Dancer har en helt fantastisk arbeidsmoral. I juni 2014 gikk han sine to første LA dressur til godkjent med meg på ryggen!
 
I juni 2014 gikk han sine to første LA dressur. Foto:Privat
 
Wind Dancers absolutt største oppgave i livet er imidlertid å være bestevenn til min bror, som er en ung mann med autisme. Torgrim har det daglige ansvaret for Wind Dancer i form av stell og møkking, han trente også Wind Dancer da han var løpshest. De to er et skikkelig radarpar, og Wind Dancer kommer aldri til å forlate gården vår så lenge han lever. Det er helt unikt å se den kontakten de to har. Wind Dancer er svært spesiell på mange måter, og har en arbeidsmoral jeg drømmer om å få i en dressurhest en gang i tiden.
 
Wind Dancers absolutt viktigste oppgave, nemlig å være bestevennen til en ung mann med autisme. Foto: Privat
 

Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern