Foto: Kentucky Horsewear Photo

Hva skal til for å lykkes? 7 typiske problemstillinger som ryttere ofte møter når de rir

Mental trening er i vinden som aldri før. Alt fra næringslivsledere, militæret, idrettsutøvere, og alminnelige privat personer bruker mental trening systematisk for å oppnå positiv utvikling og suksess. Sportshest.no inngått et samarbeid med Ample Mentaltrenerne As, for å gi leserne inspirerende artikler, mulighet for personlig oppfølging og seminarer om hva som må til for å prestere på en ønskelig måte.

14-02-2016 14:11
Trine Melinda Vollan & Liv Merethe Mortensen
Trening

Liv Merethe Mortensen er utdannet inspirerende coach og mentaltrener og har ridd sprang i mange år. Med mange års erfaring som sprangrytter, har hun konkurrert aktiv i klasser opp til og med 1.40 m, og hun har vært en del av ryttermiljøet siden hun var liten.

Liv Merethe skal gi våre lesere blogginnlegg og artikler om rytterprestasjoner knyttet opp mot mental trening på Sporthest.no. Samarbeidet med Ample Mentaltrenerne As har som hensikt å tilby artikler, blogginnlegg, seminarer, kurs og personlig oppfølging!

Liv Merethe er i bunn utdannet barnevernspedagog ved universitet i Stavanger og har flere års erfaring fra miljøterapeutisk arbeid med både barn og voksne i ulike livssituasjoner. Hun har i tillegg kurset seg innen tilknytning, emosjonell kompetanse og kommunikasjon.

Liv Merethe Mortensen er godt kjent med utfordringer og problemstillinger som ryttere kan slite med.

Liv Merethe har blant annet ridd og vært plassert under Kingsland Oslo Horseshow og Artic Equestrian Games. Som mange andre har Liv Merethe oppnådd resultater gjennom hardt arbeid, og veldig lite støtte fra sine omgivelser, med veldig begrensede midler. Liv Merethe har derfor lykkes ved å ri masse forskjellige, og ofte "vanskelige hester", og er kjent for å være en rytter som rir tilbake selvtilliten og tryggheten i hestene.

Liv Merethe la sin ride-karriere på hylla for en stund i 2013, og ønsker nå å bidra med kunnskap om mental trening for å kunne hjelpe ryttere til å løse utfordringer de strever med, slik at de får mulighet til å oppnå målene de drømmer om med ridningen sin.

Erfaringsmessig vet Liv Merethe hvor mye det mentale har å si for en rytters prestasjoner på hesteryggen, og ønsker mer fokus mot nettopp mental trening i ryttersport.

Mortensen kjenner seg igjen i de aller fleste utfordringene som mange ryttere hemmes av i ridningen, og ønsker å dele metoder og verktøy som kan være med på å utvikle ryttere til å oppnå bedre prestasjoner. Hun har en stor driv og et oppriktig ønske om å hjelpe ryttere til å nå sine mål!

Nedenfor er det listet opp 7 typiske problemstillinger som ryttere ofte møter når de rir. Kjenner du deg igjen i noen av disse problemstillingene nedenfor, vil mentalt trening absolutt være noe for deg. 

  1. Sliter du med å holde rett fokus når du skal prestere, fordi du er opptatt av hva tilskuerne tenker og sier om deg når du rir?
  2. Er du redd for å gjøre feil, og fokuserer så mye på dette at du ender opp med å gjøre nettopp disse feilene? 
  3. Blir du nervøs og redd når hindrene blir høye? 
  4. Har du hatt en ubehagelig opplevelse på hesteryggen, som «sitter» i deg og hemmer deg når du skal utføre samme type øvelse som da den ubehagelige opplevelsen inntraff?
  5. «Ser du ingen» steg, og er redd for å bomme på steget. Kanskje du til og med svinger bort fra hinderet?
  6. Strever du med bestemte hinder, for eksempel trippelbar, trekombinasjoner, lange avstander, korte svinger, og klusser det til for deg selv når du rir mot denne type hinder?
  7. Har du prestasjonsangst? Nervøsitet, stress og spenning tar overhånd når du skal prestere. Du presterer bra på trening, men ikke på stevner? Det seg være både innen sprang, dressur, feltritt eller andre grener.

Ample Mentaltrenerne As eies og drives av Steffen Håkull og Liv Merethe Mortensen. Både Håkull og Mortensen er utdannet inspirerende coach og mentaltrener, og jobber med å utvikle mennesker til å oppnå suksess innenfor privatliv eller karriere ved bruk av mental trening.

Ample tilbyr mental trening til ryttere: Gå inn på www.ample.no for mer informasjon. 

Liv Merethe skal i samarbeid med Sportshest.no tilby artikler, blogginnlegg, seminarer, kurs og personlig oppfølging! Foto: Liv Merethe og Pet Ball


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern