Foto: Anna Liisa B. Evensen

Nye regler: Valgfritt med kandar eller trinse i MB dressur

Det er ikke så mange endringer i konkurransereglementet for dressur i år, men det er noen viktige endringer. De fleste endringer trer i kraft 1 mars.

03-02-2016 13:25
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Sport & Smått

Rytterene har selv ansvar for å få med seg de nye regelendringene i konkurransereglementet. Det har kommet noen viktige endringer, skriver hest.no 03.02.2016.

LES HELE ARTIKKELEN - på hest.no

Nederst i artikkelen vil du finne link til konkurransereglementet, som bør leses i sin helhet, da ikke alle endringene blir tatt opp her eller i artikkelen på hest.no. Men under kan du lese noen av de viktige endringene som har blitt gjort.

Påbudt med hjelm til og med MA

Det er blitt en endring under hodeplagg hvor man nå må bruke godkjent sikkerthetshjelm til og med MA. Før var det MB. Ellers gjelder det som vanlig i høyere klasser hvor flosshatt eller bowler/skalk er tillatt. Når andre enn konkurranserytteren rir, skal han/hun alltid bruke sikkerhetshjelm uansett hvilken klasse hesten starter.

LES OGSÅ - Har du kontroll over hvilke kosttilskudd og behandlingsmetoder som har karenstid?

Valgritt med kandar i MB og FEIs programmer for 7 års

Ørehette er nå tillatt innendørs også. Den kan være lyddempende, men øreplugger er kun tillatt under premieutdeling. Det står i reglementet at hetten må være diskret og at den ikke ikke må dekke hestens øyne. 

Det er nå valgfritt å bruke trinse eller kandar i FEIs innledende program for junior, FEIs programmer for 7-åringer og alle nasjonale MB-program.

Bedømming av feilridning

Feilridning skal idømmes med 0,5 prosentpoeng første gang og 1,0 prosentpoeng andre gang og som vanlig eliminering tredje gang. Tidligere har det blitt trukket 2 poeng første gang, og 4 poeng andre gang. I unghestklasser idømmes det -0,5 prosentpoeng i stedet for feilpoeng

Se resten av endringene - markert med rød skrift:

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern