Foto: Siv Andrea Namok

10 ting som kjennetegner en god rytter

Hva kjennetegner egentlig en god rytter? Hvem er din favorittrytter, og hvorfor ser du opp til akkurat denne rytteren? I denne artikkelen er det listet opp 10 ting som kjennetegner en god rytter. Er du enig?

13-10-2015 20:53
Madeleine Lundberg Kjelling
Trening

Hvis du ikke fikk med deg bloggeinlegget til Madeleine Lundberg Kjelling om hva som kjennetegner en god rytter så kan du nå lese det her!

Alle kan tenke seg at man kjenner til en spesiell rytter som virker til å alltid gjøre det godt, har rolige og glade hester og som stabilt ser ut til å forbedre sin hests fysikk og psyke på en mer eller mindre simpel måte.

Vi kan se og beundre disse menneskene på avstand, men hvis vi velger å komme litt tettere på, så kan vil alle lære av og kopiere de vaner som denne typen rytter har, for å utvikle vår egen ride- og ”trylleformel” for å lykkes.

Hva har de virkelig gode rytterene til felles? Og hva er det som gjør at de er så inspirerende å se på og følge med? Hvordan er det de jevnt utvikler sin rideegenskaper, og blir gode rollemodeller for andre?

1. IHERDIGHET

Gode ryttere prøver. Og så prøver de igjen, og igjen. De vet at det vil alltid være en ny tur, en ny runde, en ny dag. Og de vet at stille og rolig vinner “løpet”.

2. FORDOMSFRIHET

Gode ryttere vet at man alltid kan lære noe nytt av andre, selv hvis det kun er for å få bevist hvordan man IKKE skal gjøre noe. Disse rytterene kikker ikke på bestemte disipliner, de vet bare at god ridning er god ridning, uansett hvilken stil man har eller hvilken sal som ligger på hestens rygg.

LES OGSÅ - Baggers Lov - mental trening i ridesporten

3. TÅLMODIGHET

Gode ryttere er villige til å vente, for å høste sin belønning. Det vet at, selv om noe faller sammen én dag, så kommer det en ny dag imorgen. I det lange løp er det bedre å ta et par skritt tilbake, fremfor å løse problemer med en “quick fix” eller snarveier.

4. Å SLUTTE MENS LEKEN ER GOD

Det høres kanskje motsatt av fornuftig ut, men en god rytter gir seg når de er foran. De rir i korte perioder og gir alt av hva de evner, og så stopper de for dagen. De har en egen intuisjon for når nok er nok.

5. EFFEKTIVITET

Gode ryttere søker maksimum effektivitet, med minimum skade. De gir hvert skritt mening, og motstår å fortsette lenger enn nødvendig, med tanke på ytelse.

6. FORBEDRING AV EN SELV

Gode ryttere søker etter å foredre sine evner og generell forbedring av sin hest og utdannelsen av den. De er villig til å bruke tid, penger og ydmykhet i leten etter å konstant bli bedre.

7. SE HELHETEN

Gode ryttere liker arbeidet og veien frem, like mye som det egentlige målet. De vet at hver dag og hvert skritt er like viktig, og er en naturlig progression i utvikling.

8. ROLLEMODELLER

Gode ryttere kjenner igjen god ridning når de ser det, og søker etter å omgi seg med andre ryttere som ikke bare kan utvikle deres gererelle rideferdigheter, men også på utvikling på et personlig og inspirerende nivå.

LES OGSÅ - 6 tips som kan gjøre deg til en bedre sprangrytter

9. PROBLEMLØSNING

Gode ryttere kan problemløse seg til et tilfredstillende resultat. De har flere verktøy å bruke fra verktøyskassen, og vet at det er alltid flere måter å angripe en situasjon på enn én. De er villige til å prøve ut nye ting.

10. LYTTE TIL HESTEN

Gode ryttere lytter til sin hest. De er følsomme for de signaler hesten sender, og justerer seg etter det.

“Good riders focus on improving themselves and their horses rather than comparing themselves to other riders who may have more at their disposal”
-sitat ukjent

Hvem er din favorittrytter, og hvorfor ser du opp til akkurat denne rytteren? SI DIN MENING!

Fritt oversatt fra siden thehorselistener.com


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern