Foto: Privat

Selger hestesenteret fra «Jakten på kjærligheten» på TV2

Anna-Liisa B. Evensen som er kjent for sin deltagelse på tv-programmet «jakten på kjærligheten» på TV2, skal selge hestesenter sitt på Ebru i Hedmark. Hestesenteret hvor «jakten på kjærligheten» ble filmet i 2012 ble i lagt ut for salg i mai 2014. Nå er prisen satt ned til 4.850.000 kroner.

09-07-2014 15:41
Trine M. Vollan
Sport & Smått

Vi kjenner også Anna-Liisa som en habil dressurrytter. Hun har blant annet hatt stor suksess på lilletur nivå med DV hesten Maximillian e. Don Schufro/Ibikus, som for et par år siden ble solgt til Italia for store summer! 

Anna-Liisa og Maximillian Foto: Privat 

 

Sportshest.no har fått gleden av å snakke med Anna-Liisa om bakgrunnen for salget av gården, tiden etter kjærlighetsjakten og om hennes spennende fremtidsutsikter.

Nye karrierevalg

Anna-Liisa forteller at hun igjennom hele livet har vært en ekte hestejente og hadde en drøm om å drive eget hestesenter. 

Men etter hvert som årene har gått med full drift innså hun at det ble altfor mye jobb. «Man er veldig bundet når man skal forsvare en så stor virksomhet alene økonomisk», forteller hun.

«Man er veldig bundet når man skal forsvare en så stor virksomhet alene økonomisk.»

 Anna-Liisa begynte på Høgskolen i Hedmark høsten 2013 på en bachelor i «ledelse og organisasjonsutvikling». Hun ønsket i utgangspunktet å studere for å få litt mere faglig tyngde i forbindelse med driften av ridesenteret. I prosessen fikk hun heller opp øynene for den akademiske verden og et hav av forskjellige framtidige jobbalternativer. 

Dessuten har hun delvis lagt sin egen ridekarriere på hylla enn så lenge. Anna-Liisa solgte alle hestene sine i 2013. Hun sier at all jobbingen førte til at hun gradvis mistet motivasjonen til å ri egne hester og satse på sporten. Det var i utgangspunktet egen satsing som var mye av motivasjonen til å ville drive eget hestesenter, forteller hun.  

«Nå drømmer jeg om et liv med hest som hobby.» 

«Jeg skulle jo selvfølgelig ha fått et hint om det tidligere, så hadde jeg sluppet all jobben!» sier Anna-Liisa spøkefullt, og ler. Men så legger hun til at hun aldri ville ha vært foruten denne erfaringen, for hun har lært utrolig mye!  

Bygget opp et vellykket hestesenter

 «Da jeg kjøpte Ebru i 2010, var det en sliten og igjengrodd gård, uten særlig mye drivevennlige fasiliteter.» Stallbygget var uisolert og uten innlagt vann, det var ikke toaletter, luftegårder, vaskespilt eller ridehus.

Anna-Liisa har i løpet av kort tid bygget opp et vellykket hestesenter på Ebru, som nå er til salgs

Anna- Liisa sier investeringene har vært massive. Det har vært en lang byggeprosess for å kunne tilby fasiliteter som er moderne og forsvarlige. I dag har hestesenteret på Ebru svært gode fasiliteter med isolert ridehus på 20 x 40 m, stallplasser til 16 hester,  hvorav 11 av boksene er på 4,5 x 3 m. Stallanlegget har vaskespilt, garderobe, do og dusj, salrom til hver enkelt oppstallør. Det er lagt grus i luftegårdene, som alltid er tørre.

«Da jeg kjøpte Ebru i 2010, var det en sliten og igjengrodd gård, uten særlig mye drivevennlige fasiliteter.»

«Vi åpnet dørene for hest 1. juni 2012. Siden da har vi klart og bygge opp et godt kundegrunnlag, med ca 50 elever i rideskolen, terapiridning med fysioterapeut, samarbeid med videregående skole, utleie av stallplasser og ikke minst et trygt og sosialt tilholdssted for stallens øvrige personer. Løten ride- og kjøreklubb har også mange av sine arrangementer her på gården.»

 Anna-Liisa informerer oss videre om at de i 2013 hadde en omsetning på over en million kroner, med positivt driftsresultat. Rideundervisningen, som hun selv har stått for,  dro inn nesten 700.000 kr og har vært den største inntektsgiveren.

 «Dette er selvfølgelig noe jeg er svært fornøyd med! Det har gitt en utrolig mestringsfølelse og få til noe sånt på egenhånd og helt fra scratch.» Hun sier at det har vært mye god læring i prosessen. Og det er noe hun absolutt kommer til å ta med seg videre i livet og benytte i andre sammenhenger.

En fremtid med eller uten hest?

«Slik det er nå - hvor avgjørelsen om å selge gården er tatt - føler jeg en lettelse! Jeg har heldigvis møtt mye forståelse rundt avgjørelsen, selv om det ble en del knuste pikehjerter. Inkludert mitt eget. Føles jo nesten som man har gjort det slutt med noen», sier den flotte hestejenta.

 «Det har blitt en del knuste pikehjerter. Inkludert mitt eget. Føles jo nesten som man har gjort det slutt med noen!»

 Anna-Liisa sier at hun ser lyst på sin egen rideframtid. Hun har ingen planer om noen hestekjøp før bacheloren er fullført om to år. Anna-Liisa har fremdeles tett oppfølging av elevene sine og holder fortsatt helgekurs som før. «Jeg har altså ikke sluttet med hest, men har tatt et valg om å ikke drive eget senter.»

Her er en av hennes elever på Anna-Liisas tidligere hest Morris 1000 Foto: Privat

Tiden etter «jakten på kjærligheten»

Sportshest.no klarte selvsagt ikke dy seg, og bombarderte  denne flotte, blonde hestejenta med spørsmål om hvordan tiden etter tv-programmet har vært. Anna-Liisa svarte sporty på alle innpåslitene spørsmål uten å blinke! 

«Tiden etter «jakten» har vært bra og tidvis interresant.» Hun sier at hun fortsatt blir gjenkjent. Folk kommer ofte og spør om «du er hu fra jakten på kjærligheten?» 

«Det tutes fortsatt i ny og ned av forbipasserende biler, så det er jo litt morsomt da!»

Anna-Liisa sier hun har et veldig avslappet forhold til det hele. «Kommer nok ikke til å melde meg på flere realityserier nei», sier hun med et glimt i øyet.

Har Anna-Liisa funnet kjærligheten?

De som fulgte med på tv-programmet vet at Anna-Liisa faktisk sendte hjem absolutt alle «frierne», noe som er en sjelden utvikling i slike program. Det er ikke ´bare bare´ med hestejenter kan man nok tenke. Alle vet også at hestejenter har dårlig tid, og Anna-Liisa er ihvertfall intet unntak. Sportshest.no spurte spent om hun siden hadde funnet drømmemannen.

«Drømmemannen ser ut til å vente på seg gitt! Heldigvis føler jeg ikke noe hastverk der, har såpass mange jern i ilden og det føles godt å ha frihet til å være litt egoistisk. Har mange ting på gang og har ingen planer og å henge på gjerdet og tvinne tommeltotter for å vente på at han han skal dukke opp. Han kommer vel når han kommer. Har heldigvis mange flotte venner rundt meg, så kjærlighet er det nok av enn så lenge!»

Se bilder av gården under artikkelen!

 

Gården er solgt!


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern