Foto: Katrinelund

DV hingsten Nimble solgt til Scott Brash!

Scott Brash har sikret seg den talentfulle danske varmblodshingsten Nimble. Hingsten ble kjøpt hos det danske stutteriet Katrinelund.

14-07-2014 14:00
Trine Melinda Vollan


Joint Aid Plus Fôrtilskudd - Gjennom bruk av 12 spesifikke aktive ingredienser, gir Joint Aid Plus støtte til normal slitasje og reparasjon av brusk, leddvæske, sener og ledd i skjelettstruktur. 5 kg 995,-

Katrinelund skriver på sine nettsider at det var med både vemod og glede at de tok avskjed med den 7 års gamle hingsten Nimble e. Krake Ask/Crelido.

Alle kjenner sprangrytteren Scott Brash som for tiden er ranket som nr 1. i verden, noe han har vært de siste syv måndene. Brash ble olympisk mester under London OL 2012. 28 åringen som holder til i Skottland, var den yngste rytteren som noensinne har vunnet Global Champions Tour.

Ib Kirk som eier Katrinelund, kommer med følgende uttalelser på stutteriets nettsider:

"Personligt har jeg altid syntes at han var en fantastisk sportshest - hurtig og forsigtigt. Jeg er kun glad for at Stein Endresen så det samme potentiale i hingsten som jeg. Under Stein har Nimble fået alle muligheder for udvikle sig til en hingst af international topkvalitet. Vi er naturligvis stolte over at sælge en dansk hest til en rytter som Scott Brash, hvis moderne ridning forhåbentlig vil danne grundlag for en fortsat stor international karriere. Det er et salg som enhver hingsteholder og avlsforbund vil glæde sig over og forhåbentlig nyde gavn af under dens fortsatte karriere." 

Nimble har under Sten Endresen blant annet vunnet Championat for 6 års i Falsterbo, 6 års Championatet ved AEG, samt 5 års Breeders Trophy i Norge. Hingsten har også deltatt på UVM i Zangersheide. Nimble har i 2014 flere seiere og plasseringer ved CSI stevner rundt om i Europa.

Sportshest.no besøkte Ib Kirk og Katrinelund for bare 2 uker siden, og vi gleder oss over den store nyheten! Det vil senere komme en reportasje fra Katrinelund, med et intervju av Ib Kirk.

Les mer på Katrinelund.dk

Se video av Nimble og Stein Endresen.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern