Foto: Trine Melinda Vollan

Dressursporten i oppsving!

Det var distriktstevne på Vallermyrene i Porsgrunn i helgen, og påmeldingen var full ved fristens utløp! Betyr dette at dressursporten er i full oppsving? Sportshest.no har slått av en liten prat med Karina Aas som har arrangert stevnet på Vallermyrene i helgen, for å høre hva hun tenker om dette.

12-10-2014 13:24
Trine Melinda Vollan
Sport & Smått

 

 

Avanti Cavalli Dressurturnering

Stevnet er en av fire stevner i Avanti Cavalli Dressurturnering. Arrangørklubbene 2014 vil være Tønsberg og omegn Rideklubb, Holmestrand og omegn Rideklubb, Jarlsberg og Melsom Rideklubb og Grenland Ryttersportsklubb, som stod for arrangementet denne helgen.

Avanti Cavalli Dressurturnering er distriktsstevner, og er åpne for alle distrikter. Hele turneringen legges til 2. halvår, med 2 ute-stevner og 2 innestevner. Turneringen arrangeres over 4 helger med 5 cupdager, inkludert finale. Turneringen er også åpen for ponni, og turneringen vil ha tilbud til funksjonshemmede.

Vi må få opp kvaliteten og status på distriktsstevnene!

Karina Aas sitter i grenutvalget i dressur (i Norges Rytterforbund), og er selv en dyktig dressurrytter. Karina mener vi må se til hvordan Danmark rekrutterer til dressursporten og utvikler unghestene via distriktsstevnene. "Vi må få opp kvaliteten og status på distriktstevnene", understreker Karina.

Hun sier at hun vet at stevnene som Grenland Ryttersportklubb arrangerer er populære. "Unghestene kommer til oss" sier hun stolt. "Det er hyggelig!" Hun forteller at det var nesten ingen startende i LC i fjor, mens i år har deltagelsen vært betraktelig. Dette er et tegn på at flere har med unghester.

Det har også vært mye bra kvaliteter på middels nivå på dette stevnet, og mye bra ridning! Men desverre har det vært få ponnier med i cupen. Karina sier hun hadde håpt på flere rekrutterte.

Gode resultater 

I LC hest lørdag var det 12 ekvipasjer til start. Vinneren av klassen var Tiril Ahlgren på Engas Maximillion med hele 74,4%. LC Ponni ble vunnet av Alma Løvås-Sandvik.

Det var flere gode resultater i helgen. LA hest ble vunnet av Ronja Dahlseng med 71, 250% lørdag og 63,750, og seieren i MB gikk til Christina Svennson med 69,412%, som også stakk av med seieren i MB søndag, med 72, 059%!

SE FULLSTENDIG RESULTATLISTE


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern