Foto: Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Ny forskning kaster lys på treningsmetoder i sprangridning

[+] Få studier er gjort på treningsmetoder i sprangridning. Les resultatene av dette nye spennende studiet, som gir ny innsikt på en rekke viktige områder innenfor trening av spranghester.

15-11-2015 13:50
Jessica Gunnulfsen, Msc.eq.science.
Trening

Få studier har tatt for seg treningsmetodene til hester brukt til sprangridning, noe som er nødvendig for å fastsette risikofaktorer for skade og årsaker til frafall.

Under ICEEP konferanse i 2015 ble det presentert flere innledende studier med fokus på trening av spranghester. Fysiologiske målinger av hester ridd av professjonelle ryttere ble sammenlignet med prestasjoner i konkurranse og ved trening. Data fra såkalte ‘felt-tester’ er meget anvendelige for praktiserende trenere og ryttere, da dette gir et godt innblikk i hestens fysiologiske kapasitet under virkelige forhold.

Målet med studien var å eksaminere forholdet mellom resultat i sprangridning, muskelsårhet og melkesyrenivå. Les om resultatet fra forskningen i artikkelen.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Ny forskning kaster lys på treningsmetoder i sprangridning - I EQUIPEDIA.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening –  alt som kan hjelpe deg i hestelivet. 

 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern