Navn: Fortuin Van Soro Stangmål: 164 cm
Kjønn: hoppe Nivå, sprang: L
Alder: 10 år Nivå, dressur: M
Rase: KWPN (Hollansk Varmblod) Nivå, feltritt: Ikke ridd

Selgers kommentar:

Fortuin Van Soro (til daglig kalt Klara), er en KWPN hoppe født 2010 e Wynton x Jazz x Gribaldi.

Klara ble importert utemt fra Nederland som 4-års. Ble ridd inn, og har frem til perioden 2014-2017 gått med føll og ellers uten videre utdanning/håndtering til jeg overtok henne i Desember 2017. Stilt ut i DV Norge som 5-års med karakterene , og med hingsteføll Soros Bvlgari (e. Tobajo Picez) med karakterene 7-7-6-6-7-7-7-6-7-6.

Dette er hennes eneste avkom, men kan til fordel brukes i avel med sin gode stamtavle.

Klara er en ufattelig snill og hyggelig hest, med enorm ubrukt kapasitet. Da jeg fikk henne startet vi helt på scratch, da hun bar preg av å være uhåndtert, og mye av håndteringen som tidligere var gjort var glemt.

Fra desember 2017- april 2018 ble tiden brukt til grunnarbeid med mye jobbing fra bakken, og noe fra ryggen. Hun måtte ris inn på nytt. Dette er en ekstremt følsom hest med mye energi og nerver, så her har alt blitt tilrettelagt uten press, og kun i hennes tempo for å beholde positivitet og bygge opp selvtillit. Hun har en naturlig god balanse og bæring, har veldig lett for samling og har et eksteriør som kommer til hennes fordel som byggestener for videre utdanning til mer avanserte øvelser.

Gangartene er taktfaste og fine, hvor spesielt skrittet og galoppen kan fremheves. Travet er det mye å igjen og hente frem. Fra April 2018 har hun utviklet seg enormt, og per dags dato er hun startklar for MB. Går alt av øvelser til dette, men trenger litt mer trening, rutine og styrke for å få rene bytter hele veien.

Har startet fåtall stevner og har gått opp til MC. Ikke startet mer fordi jeg har lagt mest fokus i skoleringen hjemme, og har det siste året gått sammen med drektig hoppe og nå også med føllet.

Klara vil trenge mer rutine og erfaring videre, men har blitt en utrolig flott hest på kort tid. Hun gir alltid en god ridefølelse, og jeg sitter med et smil om munnen etter hver eneste økt.

Hun går fint på tur sammen med andre og alene i alle gangarter, ikke redd for kjøretøy, men er våken og kan skvette litt uten at dette er noe problem. Går rett på henger og står fint på transport, snill med hovslager og veterinær. Ikke barbert til nå. Aldri vært skadet, og hadde ren bøyeprøve i starten av november 2019.

Er hoppet noe med og er utrolig balansert og fin mellom hinder, men har ikke det beste spranget, så dette er mest for avvekslingens del. Hoppet bane på ca 1m, og enkelthinder på 110.  

Fordi Klara er såpass følsom og våken, så er hun ingen førstegangshest, og krever en balansert og følsom rytter. Unghesterfaring både ved ridning og håndtering er et pluss.

Hun vil trives best i et hjem med mye utegang (fungerer også godt på utegang) og i flokk, og i et system uten press, harde hjelpemidler og snarveier. Hun har for eksempel aldri vært ridd med sporer, pisk eller noen form for innspenning i mitt eie, da dette ikke har vært nødvendig.

For rett person er dette en helt fantastisk hest, som virkelig vil gjøre alt for sin rytter, og en hest en blir utrolig glad i.  Selges kun fordi jeg har for mange hester, og settes ikke ut på prøve eller helfor. Middels prisklasse.

Obs; da hun går ute sammen med den andre hoppen og føllet mitt, vil hun ikke være klar for overtakelse før januar.  

Kan kontaktes på SMS/mail, da jeg jobber turnus og kan være vanskelig og nå. Henvendelser fra personer under 18år, vil ikke bli vurdert eller besvart. Tlf: ‪41 04 72 04‬  Mail: aeb1105@me.com.


Selgerinformasjon:

Navn: Augustina Eline Berg Nettside:
Telefon: 41047204 E-post: aeb1105@me.com
Adresse: Etterstadsletta 47

Flere annonser fra selger:

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern